Rodinná farma s duší

Základem naší práce je vztah k přírodě a poctivé řemeslo. V Kubešově medové manufaktuře obracíme medové plástve s vědomím odpovědnosti za každý pohyb. Včelstva naší rodinné farmy žijí v čisté krajině Nízkého Jeseníku a Litovelského Pomoraví v místech téměř netknutých lidskou rukou. Kapkami ranní rosy až k západům slunce chodíme k nim s láskou a pokorou.

Vášeň každým coulem

Včelařina není obyčejná práce. Vyžaduje mimořádnou trpělivost, rozvahu a pečlivost. Tu především. Drobná včelařova chyba může oslabit celé včelstvo na dlouhý rok. Každou plástev obracíme raději dvakrát, abychom se přesvědčili, že se včelí společenství těší pevnému zdraví. Bez lásky k řemeslu by to nešlo.

Včelaření je vášeň každým coulem

Za vším stojí
odvaha

Na počátku všeho stálo rozhodnutí jednoho muže odejít z prostředí plného oleje, prachu a špíny. Vyučený zámečník si pořídil první úly a na své zahradě začal objevovat kouzlo drobného fascinujícího hmyzu, který vytváří jednu z nejoblíbenějších pochoutek světa.

Všechno je to o medu

Medomety na ruční pohon postupně nahradila moderní technologie v prostředí špičkového hygienického provozu. Jedno však v rodinné farmě zůstalo stejné: vysoký podíl ruční práce a soustředění na nejlepší produkty. Přesvědčte se sami.

Za vším stojí odvaha
Všechno je to o medu

Rozhovor v Českém rozhlase z roku 2005

Co o nás říkají naši zákazníci

Medovina je u nás doma daleko déle než víno. Je to paleonápoj. Viděl jsem u pana Kubeše výrobu a vzbudilo to ve mně velkou důvěru. Lehké pití, přiměřeně sladké, různé druhy. A moc dobré.

V medovinách Jana Kubeše lze vyzdvihnout především senzorickou čistotu vůně a chuti. U medovin s podílem ovocné šťávy pak vyváženost z hlediska poměru zbytkového cukru a kyselin. Tyto atributy řadí jeho medoviny na kvalitativní špičku na českém trhu.

Kubešův med jsme objevili minulý rok na vánočních trzích v Olomouci. Okamžitě si jej zamilovala celá naše rodina. Výbornou chuť mají všechny - lesní, luční nebo pastovaný. Babička miluje javorový. Kubešův med doporučujeme všem známým, opravdu stojí za to.

Základem všech těchto produktů nejsou ani včely, ani slunce, ani rozkvetlá louka. Základem je samotný pan Kubeš. Od skromného člověka se zlatým srdcem nemůže vzniknout med a medovina jiné, než nejvyšší kvality.

Med nejím. Moc ráda jej ale kupuji jako dárek druhým. Obdarovaní jsou právě z Kubešova medu nadšení. Já jej ale vlastně konzumuji také, jen v podobě horké medoviny. Není moc sladká a vánoční trhy si bez ní nedovedu představit. Stala se pro mě jejich symbolem.