Kubešův blog
Objevte různé zajímavosti a novinky o medech, medovinách, jejich vlastnostech i způsobu konzumace.
Kurkuma, kardamom, zázvor, nebo chilli. Proč je jíst v medu?
Podzim je tady. A s ním i covid, chřipky a nachlazení. Přinášíme tipy, jak posílit zdraví, imunitu a přitom si parádně pochutnat. Chuť a zdraví jdou totiž skvěle dohromady, když víte, po čem sáhnout. Objevte 9 superpotravin vmíchaných do lahodného Kubešova medu.
Celý článekNakupte luxusní firemní dárky z Kubešovy medové manufaktury
Řešíte na podzim firemní dárky? Věnujte med a medovinu. Dlouho vydrží, skvěle chutnají a prospívají zdraví. Vyberte kolegům a partnerům dárková balení podle chuti. My se o vše postaráme a vybrané luxusní medové dárky z Moravy pošleme k vám do firmy.
Celý článekProč jsme se zapojili do kampaně LORIKA? Protože na Hané jsme taky doma
Olomoucká firma LORIKA spustila kampaň na nákup 11 pulzních oxymetrů pro Fakultní nemocnici Olomouc. Naše medová manufaktura hned na startu přispěla 30 000 korun. Důvodů je více: jsme patrioti a rodiče tří dětí.
Celý článekJak vybrat dobroty od včelaře? Med jako dárek nikdy nezklame!
Dárkový med, špičková medovina nebo zdravé dobroty v medu: každému šmakuje něco jiného. Pojďte s námi vybrat to nejlepší z nabídky Kubešovy medové manufaktury pro ty, které máte nejraději.
Celý článekSEKNE Olomouc pořizuje firemní dárky od Jana Kubeše
Sháníte na poslední chvíli originální firemní dárky pro své zaměstnance, kolegy a partnery? Nechte se inspirovat dodavatelem dopravního značení SEKNE Olomouc a vyzkoušejte letos na Vánoce i vy Kubešův med a medovinu. Ti, kdo je dostanou, budou nadšeni.
Celý článekŘešíte firemní dárky? Věnujte med a medoviny z Moravy se slevou 20 %
Staráte se ve firmě o dárky pro kolegy a partnery a přemýšlíte, čím letos lidem udělat radost? Objednejte luxusní medovinu a med se slevou až 20 %. Elegantní pozornost z Kubešovy medové manufaktury volí Porsche Olomouc, GEMO, Linet, Bartoň a Partner nebo Lundegaard.
Celý článekStudenti Univerzity Palackého na exkurzi v Kubešově medové manufaktuře
Začátek jara přinesl studentům olomoucké univerzity voňavou exkurzi v Kubešově medové manufaktuře. Poznali zákulisí zpracování medu, výrobu lahodné medoviny a zjistili, jak náročné zpracování darů včel v praxi je.
Celý článekJak vybrat medovinu
Hledáte něco pro kolegu, náročnou tchýni nebo něco opravdu dobrého přímo pro sebe? Vyzkoušejte medovinu, luxusní přírodní nápoj. A protože jde vlastně o medové víno, i tady stojí za to věnovat volbě lahve pozornost.
Celý článekKubešův med a Vánoční trhy Olomouc voní svátky a pohodou
Ať už jste přímo z Hané, nebo přijíždíte odjinud, Vánoční trhy v Olomouci nesmíte minout. Voní tradicí, smrkovým jehličím a jsou místem, kde pořídíte krásné dárky. Třeba Kubešův luční med z divokých květin nebo prvotřídní lahodnou medovinu.
Celý článekLáska je jako medovina. Voní, chutná a hned tak nezevšední
Je vám zima dlouhá? Pokud máte to štěstí a trávíte ji spíš za kamny – a k tomu hezky ve dvou – máte vyhráno. Sklenka delikátního přírodního nápoje vám vykouzlí dobrou náladu, potěší unavené tělo a je také vynikajícím dárkem nejen pro zamilovaná srdce.
Celý článek“Med a medovina jsou výsledek voňavé práce”, říká včelař Jan Kubeš
Na některá povídání snadno zapomenete, jiná se vám vryjí do paměti. Zprvu nenápadný rozhovor pro jedno velké regionální rádio se rázem dostal mezi ty druhé. Byla by škoda, kdyby se ztratil v éteru. Včelař Jan Kubeš se v něm rozpovídal o tom, co jej přivedlo ke včelaření, jak poznat kvalitní med nebo co stojí za skutečně perfektním medovým vínem.
Celý článekHorká medovina 3x jinak aneb drinky, které musíte ochutnat
Medovina je vynikající pití na léto. Možná ještě lepší je ale na podzim a v zimě protože navíc výborně prohřívá. Připravili jsme pro vás tři jednoduché recepty, s nimiž vykouzlíte radost v každém doušku, zvládnete snáz chladné období roku a blýsknete se koktejly, které mají šmrnc.
Celý článekPoznejte domácí výrobu poctivé medoviny
Medovinu jste už určitě někdy pili. Víte ale, jak přesně se vyrábí? Vaří se z medu? Jak dlouho zraje? Pojďte se podívat na postupy a ingredience, které stojí za vznikem našich lahodných medových vín. Právě s vínem má i výroba medoviny mnoho společného. Na začátku je vždy slaďoučký med, kvalitní voda, ušlechtilé kultury kvasinek a vybrané ovoce a byliny.
Celý článekPrvní jarní rostliny – poklad pro včely
Možná jste si jich už všimli na procházce v lese, na louce nebo kolem potoka. První jarní rostliny a stromy postupně rozkvétají. Tvoří přirozený zdroj potravy včel po dlouhé zimě. A nejen to – z jejich nektaru vznikají i první lahodné medy. V létě se dostanou na váš stůl ve své nejčistší podobě a některé poslouží k výrobě lahodných medovin.
Celý článekMelomely, špičkové ovocné medoviny
Víte, co je to melomela? Ovocná medovina kvašená s čerstvým ovocem nebo ovocnou šťávou bez přidaných aromat a barviv. Od ostatních medovin se liší výrazně ovocnou chutí, svěžestí a širokou škálou chuťových tónů.
Celý článekVíte, jak se pije medovina?
Zahřeje během chvilky, podporuje trávení a chutná skvěle i jako součást míchaných drinků. Medovina se pije v létě řádně vychlazená, naopak v zimě tak akorát ohřátá. V každém případě si je třeba medovinu pořádně vychutnat. Inspirujte se a najděte si tu vaši!
Celý článekJak šetrně ztekutit zkrystalizovaný med?
Už se vám určitě nejednou stalo, že váš oblíbený med ztuhnul, tedy zkrystalizoval. Přitom krystalizace je naprosto přirozenou vlastností poctivých medů. Přečtěte si, jak šetrně med znovu ztekutit a kde ho vhodně skladovat.
Celý článek